Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje smaki. Karkówka, kiszona kapusta. Mięso przyrządzone według przepisu jest kruche i soczyste. Kto raz posmakuje nie pożałuje. Obiecuję:)
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 160
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 58
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 86
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 160
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 58
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 86
Składniki
Karkówkę lekko rozbij tłuczkiem do mięsa. Posyp solą i pieprzem z każdej strony. Posyp mąką. Smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor (z każdej strony). Boczek pokrój w kostkę. Podsmaż na patelni. Dodaj cebulę (pokrojoną w piórka). Marchew i seler obierz i zetrzyj na tarce. Do boczku i cebuli dodaj mięso. Przykryj kapustą, marchwią i selerem. Dodaj ziele i liście laurowe. Wlej szklankę wody. Duś pod przykryciem pół godziny. Dodaj koncentrat pomidorowy. Dopraw solą i pieprzem Duś jeszcze przez 10 minut.