Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje smaki. Karkówka, kiszona kapusta. Mięso przyrządzone według przepisu jest kruche i soczyste. Kto raz posmakuje nie pożałuje. Obiecuję:)
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 289
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2228
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 981
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 289
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2228
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 981
Składniki
Karkówkę lekko rozbij tłuczkiem do mięsa. Posyp solą i pieprzem z każdej strony. Posyp mąką. Smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor (z każdej strony). Boczek pokrój w kostkę. Podsmaż na patelni. Dodaj cebulę (pokrojoną w piórka). Marchew i seler obierz i zetrzyj na tarce. Do boczku i cebuli dodaj mięso. Przykryj kapustą, marchwią i selerem. Dodaj ziele i liście laurowe. Wlej szklankę wody. Duś pod przykryciem pół godziny. Dodaj koncentrat pomidorowy. Dopraw solą i pieprzem Duś jeszcze przez 10 minut.