Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki na zupę lub sałatkę.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 161
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3878
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 297
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 614
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 161
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3878
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 297
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 614
Składniki
Ugotować a jeszcze lepiej upiec buraczki. Obrać ze skórki.
Buraczki zetrzeć na tarce "jarzynówce" Przygotować przegotowaną wodę z 1 łyżką soli i 1 łyżką octu jabłkowego na 1 l wody. Zalać buraczki, wymieszać i pozostawić na kilka godzin.
Do wyparzonych słoików wkładać odcedzone buraczki, lekko ugnieść. Na wierzch położyć gałązki kopru i zalać olejem.
Zamknąć słoiczki i pasteryzować 15 minut od zagotowania. Smacznego!!!