Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super dodatek do herbatki na przeziębienia.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18022
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2070
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4073
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 673
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 338
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18022
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2070
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4073
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 673
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 338
Składniki
Wykonanie: Z cytryn pozbyć się skórki za pomocą tarka, obrane cytryny włożyć do zimnej wody i gotować przez 15 minut. Następnie wyjąć z wody, pokroić na ćwiartki i usunąć pestki. Pokrojone cytryny włożyć ponownie do zimnej wody na 3 godziny, zmieniając wodę 3-4 razy. Przygotować syrop z cukru i wody, gdy syrop będzie się gotował, dodać pokrojone cytryny, zagotować na dużym ogniu, a potem gotować na małym ogniu przez 2 godziny. Gotową konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić i podawać do herbaty lub ponczu.