Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super dodatek do herbatki na przeziębienia.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3706
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2029
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5423
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5474
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3706
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2029
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5423
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5474
Składniki
Wykonanie: Z cytryn pozbyć się skórki za pomocą tarka, obrane cytryny włożyć do zimnej wody i gotować przez 15 minut. Następnie wyjąć z wody, pokroić na ćwiartki i usunąć pestki. Pokrojone cytryny włożyć ponownie do zimnej wody na 3 godziny, zmieniając wodę 3-4 razy. Przygotować syrop z cukru i wody, gdy syrop będzie się gotował, dodać pokrojone cytryny, zagotować na dużym ogniu, a potem gotować na małym ogniu przez 2 godziny. Gotową konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić i podawać do herbaty lub ponczu.