Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki majonezowi i przyprawom dodanym do masy jajecznej, schabowe wychodzą niezwykle kruche i soczyste. Raz spróbujesz mięsa z tego przepisu, a nie prędko wrócisz do tradycyjnej receptury.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 682
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 92
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 682
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 92
Składniki
Schab przekrój na dwa kotlety. Każdy z nich ułóż na desce do krojenia, przykryj folią spożywczą i rozbij za pomocą tłuczka, tak by powstał idealny plaster (nie za cienki, ale też nie za gruby).
Do głębokiego talerza wbij jajko, dodaj łyżkę majonezu, posiekaną pietruszkę, dopraw solą i pieprzem. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszaj.
Do powstałej marynaty włóż plastry schabu (powinny być całkowicie przykryte). Umieść w lodówce na co najmniej 2 godziny. Po tym czasie wyciągnij je i obtocz w bułce tartej. Smaż na dobrze rozgrzanym tłuszczy z obydwu stron. Po usmażeniu odsącz na ręczniku papierowym.