Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste i rozpływające się w ustach mięso, świetne również na zimno na Świąteczny obiad.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7836
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1000
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13592
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7836
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1000
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13592
Składniki
Udziec obficie trzeba natrzeć przyprawami. Indyka można doprawić jak wieprzowinę, majerankiem i pieprzem, ja wybrałam przyprawy jak do jagnięciny, czyli czosnek, chili i zioła prowansalskie.
Udziec zawiązuje się ciasno z liśćmi laurowymi, obsypuje jeszcze przyprawami i zostawia na noc w lodówce. Kolejnego dnia piekłam go dwie godziny w rękawie na warstwie cebuli z pokrojonym jabłkiem. Najpierw 30 minut w 185 stopniach resztę czasu w 165. Sos spod pieczeni przetarłam, zagęściłam mąką i doprawiłam jeszcze do smaku.
Smacznego :)