Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i smaczne, stanowią idealny dodatek do potraw.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8122
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 398
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8122
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 398
Składniki
Ugotowane i obrane buraki zetrzeć na tarce.
Na patelni rozpuścić masło, dodać mąkę, zasmażyć nie rumieniąc. Do zasmażki dodać starte buraki, wymieszać i smażyć kilka minut.
Całość przyprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny i śmietaną. Podawać na ciepło jako dodatek do dań głównych.