Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i smaczne, stanowią idealny dodatek do potraw.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 96
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4328
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2605
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 96
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4328
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2605
Składniki
Ugotowane i obrane buraki zetrzeć na tarce.
Na patelni rozpuścić masło, dodać mąkę, zasmażyć nie rumieniąc. Do zasmażki dodać starte buraki, wymieszać i smażyć kilka minut.
Całość przyprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny i śmietaną. Podawać na ciepło jako dodatek do dań głównych.