Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chaczapuri – gruziński zapiekany placek z serem. U mnie z żółtym serem , szczypiorkiem, czarnym sezamem i czosnkiem staropolskim. Taka potrawa "dla uboższych". Prosta i szybka w zrobieniu i szybko zaspakaja głód.
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1932
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1754
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 113
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1932
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1754
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 113
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Składniki
Na patelni 17-18 cm rozgrzać trochę oleju. Ciasto nakładać łyżką wazową i smażyć z obu stron.
Wychodzą 4 placki 17-18 cm. Ser w kostce zetrzeć na grubych oczkach tarki, plasterki pokroić w kosteczkę. Szczypior drobno pokroić. Do miski wlać kefir, dodać sól, jajko, lekko roztrzepać. Wlać mleko, olej, wymieszać Wsypać mąkę z sodą, wymieszać. Dodać ser, szczypior, czosnek, czarnuszkę i ew. chili.