Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i bardzo ciekawa przekąska, którą możesz podać na przyjęciu jako tzw. finger food. Potrzebujesz kilku składników i odrobinę czasu, żeby przygotować oryginalne danie z cukinii. Przekonaj się, jak smakuje!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4317
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 75
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 54
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 91
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 402
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4317
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 75
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 54
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 91
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 402
Składniki
Umyj dokładnie cukinię, obetnij obie końcówki i potnij na równe, grubsze plastry. Ułóż je na naoliwioną blachę z piekarnika.
Skrop dokładnie oliwą z góry i oprósz solą oraz ziołami prowansalskimi (lub oregano). Zetrzyj na wierzch jeszcze mozzarellę.
Z plastrów salami wytnij małe kółka (jak na zdjęciu) i ułóż według uznania. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza i włóż przygotowane minipizze z cukinii na ok. 20 minut.
Po tym czasie wyjmij, udekoruj świeżo poszatkowanym koperkiem. Podawaj na ciepło, np. z sosem czosnkowym. Smacznego!