Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet to niezbędne danie podawane podczas świąt i innych uroczystości. Nie zawsze jednak musi on zawierać mięso! Doskonale może smakować również w wersji jajecznej. Przepis jest niezwykle prosty, co więcej, wyczarujesz go z jedynie kilku składników.
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 437
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 106
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 437
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 106
Składniki
Dziewięć jajek ugotuj na twardo, a następnie drobno pokrój, możesz je także zetrzeć na tarce. Posiekaj cebulę, następnie podsmaż ją na złoty kolor na łyżeczce oleju.
Do miski wrzuć posiekane jajka, podsmażoną cebulę, wbij jedno surowe żółtko, pokrojony szczypiorek oraz bułkę tartą – dwie łyżki odłóż na potem. Dodaj gałkę muszkatołową oraz sól i pieprz do smaku.
Białko z jednego jajka ubij na sztywną pianę i dodaj do masy. Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej masę, wierzch obsyp pozostałą bułką tartą oraz tartym, żółtym serem. Pasztet polej łyżką roztopionego masła, piecz w 180 stopniach przez minimum pół godziny.