Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedni OZORY uwielbiają,inni zaś nie znoszą ! Pracochłonne w przygotowaniu...ale walory smakowe niezapomniane ;-)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Umyte ozory i obraną włoszczyznę włożyć do dużego garnka i zalać dużą ilością wody.Wsypać przyprawy i gotować na małym ogniu około 3 godzin lub dłużej.Co jakiś czas dolewając zimnej wody,aby "rosól" był klarowny. Kiedy ozory będą miękkie należy sprawnie przełożyć je do zlewu bądz miski i szybko zalać zimną wodą,będą się wtedy łatwo obierać ze skóry.Obrane ozory pokroić w plastry,ułożyć w pojemniczkach,ozdobić jarzynami i zalać wywarem z żelatyną. Wstawić na noc do lodówki.
SMACZNEGO