Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pesto bazyliowe to najszybszy i najprostszy dodatek do makaronu. Przygotujesz go dosłownie w 5 minut. Zamiast orzeszków pinii, które są w oryginalnym przepisie możesz użyć obranych migdałów lub orzechów laskowych. Pesto możesz zaserwować wraz z makaronem, jako dodatek do dań rybnych i zup typu krem. Świetnie sprawdzi się również na śniadanie podany wraz z grzankami. Tak przygotowane pesto przechowuj szczelnie zamknięte w lodówce do 3 dni.
Blender
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2344
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3508
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4278
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74319
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2344
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3508
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4278
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74319
Składniki
Listki bazylii umyj i osusz. Ząbki czosnku obierz z łupin.
Na rozgrzaną patelnię wrzuć orzeszki pinii i podprażaj cały czas mieszając. Gdy poczujesz unoszący się aromat orzechów zdejmij patelnię z ognia.
Do blendera wsyp przestudzone orzechy, dodaj czosnek, oliwę, parmezan, listki bazylii, szczyptę soli i pieprzu. Całość zmiksuj i przełóż do słoika.