Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone warzywa ( w tym ziemniaki) świetnie smakują jako samodzielne danie lub z pieczonym mięsem albo rybą.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23018
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 935
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104820
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 401
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23018
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 935
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104820
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 401
Składniki
Warzywa obieramy i myjemy. Następnie kroimy je: ziemniaki w ósemki, marchew i seler w paski, buraki w ćwiartki. Układamy w garnku do gotowania na parze lub w parowarze i parujemy około 20 minut. Warzywa muszą być lekko twarde.
Nagrzewamy piekarnik do 190 stopni. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy warzywa z parowara, posypujemy posiekaną cebulką, dodajemy ząbek czosnku przekrojony na pół, przyprawę i skrapiamy olejem lub oliwą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 40 minut.
Po 40 minutach wyjmujemy z piekarnika i podajemy. Do pieczonych warzyw świetnie pasuje sos czosnkowy na jogurcie. Warzywa przyrządzone najpierw na parze a potem pieczone nie będą suche. Smacznego i na zdrowie!