Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś smażone bardzo często, dziś trochę zapomniane - placki na sodzie. Można je jeść bez niczego, na ciepło i na zimno, można z masłem, albo z dżemem - jak kto lubi. Ja lubię każdą wersję.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 161
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 161
Składniki
Mąkę z sodą przesiać, dodać resztę składników. Wymieszać łyżką do zagęszczenia, a później zagnieść ciasto. Podzielić na sześć równych części. Zrobić kulki i każdą kulkę rozwałkować. Rozgrzać smalec na patelni i smażyć z obu stron na złoty kolor. Gotowe.