Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię gotować i testować nowe przepisy. Ostatnio znalazłam przepis na pyszne roladki drobiowe z serem i pieczarkami. Postanowiłam przyrządzić je w nieco innej formie - bez panierki. Mięso wystarczy dobrze przyprawić, zwinąć w rulon razem z ulubionymi dodatkami i krótko podsmażyć na patelni. Następnie roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy przez około 30 minut w piekarniku. Prosty, szybki i smaczny pomysł na obiad dla całej rodziny.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Składniki
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na złoty kolor. Pieczarki myjemy, kroimy w paski i wrzucamy na patelnię. Całość podsmażamy do momentu odparowania całej wody. Pieczarki w trakcie smażenia doprawiamy solą i pieprzem.
Filety z kurczaka rozbijamy delikatnie tłuczkiem. Przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem i słodką papryką. Na rozbitej piersi układamy kolejno: plasterek żółtego sera, plaster szynki oraz podsmażone pieczarki.
Filet z dodatkami zwijamy w rulon, spinamy wykałaczką. Przekładamy na patelnię i podsmażamy przez około 1-2 minuty z każdej strony.
Podsmażone roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego, wyjmujemy wykałaczki, mięso przykrywamy i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni. Pieczemy przez około 30 minut.
Roladki drobiowe serujemy od razu po upieczeniu z kaszą i surówką. Jeśli zostały nam podsmażone pieczarki, możemy przygotować z nich sos (wystarczy dodać odrobinę śmietanki i natkę pietruszki). Gotowym sosem polewamy roladki. Smacznego!