Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na placki, które przygotujesz błyskawicznie w swojej kuchni? A może szukasz ciekawego pomysłu na śniadanie lub kolację dla najmłodszych? Te placki miodowe z kasza manną sprawdzą się w każdej rodzinie. Przypadną do gustu starszym i młodszym. Pyszny miód i banan to dobre połączenie, które możesz uzupełnić świeżymi dodatkami, takimi jak lubisz.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Do szklanki wsyp kaszę, a następnie zalej mlekiem. Jeśli nie pijesz krowiego, może to być mleko roślinne, np. kokosowe. Wymieszaj. Odstaw na kilkanaście minut. W tym czasie przygotuj banana. Obierz go, pokrój w plasterki, a następnie rozgnieć widelcem. Dzięki temu będzie miał konsystencję papki.
W misce wymieszaj napęczniałą kaszę, rozgniecione banany, dodaj jajko i miód. Na patelni rozgrzej odrobinę tłuszczu (najlepiej masła). Łyżką nakładaj placki, jeden po drugim. Smaż z dwóch stron na złoty kolor.
Tak przygotowane placki miodowe z kasza manną możesz podawać ze słodką ubitą śmietaną, owocami, syropem klonowym, a także kremem czekoladowym czy też toffi. Opcjonalnie zamiast banana możesz dodać np. daktyle.