Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne kotlety z kurczaka na słodko, idealne na święta, uwielbiane przez dzieci
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7868
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 296
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3102
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 592
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7868
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 296
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3102
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 592
Składniki
mięso oczyszczamy i kroimy wzdłuż na 4 -6 części w zależności od wielkości mięsa
sporządzamy marynatę z 1 łyżka oleju, 2 łyzki soku z ananasa (z puszki), sól i pieprz, mięso moczymy w marynacie w lodówce m.in. pół godziny
mięso odsączamy z marynaty i smażymy na patelni z jednej strony, w tym czasie przygotowujemy kawałki ananasa i sera do wielkości kotletów
po obróceniu kotletów smażymy drugą stronę, na wierzch od razu dajemy ser, a na niego ananasa, przykrywamy pokrywką
mięso podajemy do ziemniaków i surówki na słodko np. kapustą pekińską ze śmietaną i miodem lub buraczki z jabłkiem