Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gotuję już kilkanaście lat. Gotowałem już rzeczy dziwne i niezwykłe, a także proste i najbardziej oczywiste. Ale nigdy w życiu nie ugotowałem fasolki po bretońsku! To jest mój pierwszy raz! Sięgnąłem po przepis Pani Magdy Gessler, ale ponieważ ja nic nie umiem wprost - więc przepis też jest nieco inny.
Jak zrobić esencjonalną, kwaśną a jednocześnie jedwabistą i mocno pomidorową...
Odsłon: 30651
Karkówka Magdy Gessler to danie o wszechstronnym zastosowaniu. Sprawdzi się w...
Odsłon: 16287
Zupa ogórkowa jest klasykiem na polskich stołach. Przede wszystkim jest uwiel...
Odsłon: 8495
Maj to miesiąc szparagów. Uwielbiam wiosnę między innymi dlatego, że obfituje...
Odsłon: 25
Oto idealna sałatka dla kobiet po 50 roku życia, które chciałyby zadbać o fig...
Odsłon: 769
Maj to miesiąc szparagów. Uwielbiam wiosnę między innymi dlatego, że obfituje...
Odsłon: 25
Oto idealna sałatka dla kobiet po 50 roku życia, które chciałyby zadbać o fig...
Odsłon: 769
Składniki
Fasolkę namocz na całą noc w letniej wodzie. Odsącz, opłucz i ugotuj w wodzie z dodatkiem ok. pół łyżeczki majeranku, pół łyżeczki cząbru i kilku kawałków boczku (ok. 30 - 40 minut). Dodaj zgnieciony i posiekany czosnek. Boczek pokrój w słupki i podsmaż na suchej patelni, aż się zrumieni.
Do wytopionego boczku dodaj cebulę pokrojoną w piórka i kiełbasę pokrojoną w plasterki. Smaż, aż się zrumienią.
Do gotującej się fasoli (już lekko miękkiej) dodaj zawartość patelni, puszkę pomidorów i po szczypcie majeranku i cząbru. Dodaj również niewielką łyżeczkę ostrej papryki. Na patelnię po smażeniu kiełbasy wlej drugą puszkę pomidorów i smaż, aż sos zgęstnieje. Kiedy fasolka będzie już miękka dodaj podsmażone pomidory i dokładnie wymieszaj. dopraw do smaku solą, cukrem (jeśli trzeba), pieprzem i papryką. Zagotuj.
Podawaj z pieczywem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Ziemniaczki zapiekane z bryndzą
Dania główne
Paluszki rybne, ziemniaki i surówka.
Dania główne
Młoda kapusta z pomidorami i kiełbasą
Dania główne
Makaron tortellini z mięsem mielonym i serem
Ziemniaczki zapiekane z bryndzą
Nasz ostatni wypad w góry przyniósł nie tylko piękne widoki i opaleniznę ale...
Odsłon: 28
Paluszki rybne, ziemniaki i surówka.
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 61