Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prościej już się nie da, wyśmienity domowy chlebek.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2813
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421916
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2188
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2813
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421916
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2188
Składniki
Forma 22 X 9 cm, wyłożona papierem do pieczenia. Mąki wymieszać z suchymi drożdżami. Dodać resztę składników, wyrabiać pod koniec dodając roztopiony tłuszcz. Wyrobić ciasto, dość długo, by było miękkie i elastyczne. Uformować z niego kulę, włożyć do oprószonej mąką miski, Przykryć ściereczką odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości (około 1,5 godziny). Ciasto po wyrośnięciu ponownie lekko wyrobić, wyłożyć do blachy. Przykryć ponownie, pozostawić na 30 minut, do podwojenia objętości. Piec w 230ºC przez 10 minut. Następnie w 200ºC piec kolejne 20 – 25 minut. Studzić na kratce.