Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prościej już się nie da, wyśmienity domowy chlebek.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1850
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5652
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5625
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1850
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5652
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5625
Składniki
Forma 22 X 9 cm, wyłożona papierem do pieczenia. Mąki wymieszać z suchymi drożdżami. Dodać resztę składników, wyrabiać pod koniec dodając roztopiony tłuszcz. Wyrobić ciasto, dość długo, by było miękkie i elastyczne. Uformować z niego kulę, włożyć do oprószonej mąką miski, Przykryć ściereczką odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości (około 1,5 godziny). Ciasto po wyrośnięciu ponownie lekko wyrobić, wyłożyć do blachy. Przykryć ponownie, pozostawić na 30 minut, do podwojenia objętości. Piec w 230ºC przez 10 minut. Następnie w 200ºC piec kolejne 20 – 25 minut. Studzić na kratce.