Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uprawiam swoje warzywa i przy nadmiarze pomidorów zawsze przygotowuję smaczny i zdrowy sok na zimę.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 618
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1851
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 393
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 618
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1851
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 393
Składniki
Pomidory umyć, wyciąć ewentualne uszkodzenia . Pokroić w duże cząstki. Do dużego garnka z grubym dnem, wlać 1/2 litra wody i zagotować. Dodać pokrojone pomidory i smażyć na wolnym ogniu , często mieszając aż odejdą z nich skórki.
Dodać świeżą bazylię i smażyć jeszcze 15 minut. Zmiksować. Przetrzeć przez sito. Doprawić solą, świeżo zmielonym czarnym pieprzem i cukrem do smaku. Rozlać do butelek. Pasteryzować 20 minut.