Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uprawiam swoje warzywa i przy nadmiarze pomidorów zawsze przygotowuję smaczny i zdrowy sok na zimę.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3811
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 628
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3823
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 392
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 742
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3811
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 628
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3823
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 392
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 742
Składniki
Pomidory umyć, wyciąć ewentualne uszkodzenia . Pokroić w duże cząstki. Do dużego garnka z grubym dnem, wlać 1/2 litra wody i zagotować. Dodać pokrojone pomidory i smażyć na wolnym ogniu , często mieszając aż odejdą z nich skórki.
Dodać świeżą bazylię i smażyć jeszcze 15 minut. Zmiksować. Przetrzeć przez sito. Doprawić solą, świeżo zmielonym czarnym pieprzem i cukrem do smaku. Rozlać do butelek. Pasteryzować 20 minut.