Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysta pianka w gorzkiej czekoladzie to deser uwielbiany przez dorosłych i dzieci. Dlatego mamy dla Was propozycję na błyskawiczne domowe ptasie mleczko, przygotowane na bazie galaretki. My użyliśmy przezroczystej, jednak możecie sięgnąć po dowolny smak i kolor.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3790
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 227
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 195
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3790
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 227
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 195
Składniki
Galaretkę zalej 300 ml wrzącej wody, dokładnie wymieszaj, odstaw na chwilkę do przestudzenia.
Następnie dodaj skyr i całość ubij na puszystą masę.
Gotową przelej do naczynia żaroodpornego i włóż do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Czekoladę posiekaj i przełóż do szklanej miski. Miskę połóż na garnku z gotującą się wodą. Cały czas mieszaj, do momentu rozpuszczenia się czekolady.
Piankę wyjmij z lodówki i pokrój na mniejsze kawałki. Każdy z nich zanurz w rozpuszczonej czekoladzie. Wyłóż na papier do pieczenia i ponownie włóż do lodówki.
Ptasie mleczko z galaretki będzie gotowe po około 2 godzinach.