Co wolicie podać na świątecznym stole? Sernik czy piernik? A co powiecie na to, aby połączyć je ze sobą? Przygotujcie ten prosty sernik na piernikowym spodzie z ciasteczek korzennych. Nie wymaga pieczenia i udaje się dosłownie za każdym razem. Chyba nie musimy wspominać, że także rewelacyjnie smakuje? Zresztą przekonajcie się sami.
Prościutki sernik na piernikowym spodzie. Hit na święta
Składniki
- Składniki na spód:
- Ok. 250 g ciasteczek korzennych
- 70 g masła
- Składniki na masę serową:
- 200 g białej czekolady
- 400 g twarogu
- 300 ml śmietanki kremówki
- Kilka kropel aromatu waniliowego
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- Dodatkowo: 1 czekolada
Składniki
- Składniki na spód:
- Ok. 250 g ciasteczek korzennych
- 70 g masła
- Składniki na masę serową:
- 200 g białej czekolady
- 400 g twarogu
- 300 ml śmietanki kremówki
- Kilka kropel aromatu waniliowego
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- Dodatkowo: 1 czekolada

Etapy przygotowania
Ciastka zmiksuj z masłem i wyłóż nimi dół tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do lodówki.
Przygotuj masę serową. Czekoladę rozpuść i poczekaj aż ostygnie. Resztę składników oprócz śmietanki zmiksuj i stopniowo dodawaj czekoladę. Ubij kremówkę i dodaj ją w 2-3 partiach do masy i wymieszaj. Wyłóż masę na ciasteczka i włóż sernik do lodówki najlepiej na całą noc.
Trzecią czekoladę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Ozdób nią wierzch i boki zastygłego ciasta.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Krem pistacjowy do tortu ma gładką i puszystą konsystencję. Idealnie nadaje s...
Odsłon: 2845
Ostatnio komentowane przepisy

Krem pistacjowy do tortu ma gładką i puszystą konsystencję. Idealnie nadaje s...
Odsłon: 2845



Składniki
- Składniki na spód:
- Ok. 250 g ciasteczek korzennych
- 70 g masła
- Składniki na masę serową:
- 200 g białej czekolady
- 400 g twarogu
- 300 ml śmietanki kremówki
- Kilka kropel aromatu waniliowego
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- Dodatkowo: 1 czekolada
Ciastka zmiksuj z masłem i wyłóż nimi dół tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do lodówki.
Przygotuj masę serową. Czekoladę rozpuść i poczekaj aż ostygnie. Resztę składników oprócz śmietanki zmiksuj i stopniowo dodawaj czekoladę. Ubij kremówkę i dodaj ją w 2-3 partiach do masy i wymieszaj. Wyłóż masę na ciasteczka i włóż sernik do lodówki najlepiej na całą noc.
Trzecią czekoladę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Ozdób nią wierzch i boki zastygłego ciasta.