Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle szybkie w przygotowaniu rogaliki z truskawkami. Świetnie sprawdzą się jako przekąska lub słodkie śniadanie. Aby wyszły idealne watro wybrać ciasto francuskie, które w składzie ma tylko mąkę pszenną, wodę, masło i sól. Unikaj tych, które zawierają tłuszcz palmowy, cukier lub glukozę, substancje zagęszczające i emulgatory.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 376
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11156
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3899
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1348
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 376
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11156
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3899
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1348
Składniki
Truskawki dokładnie umyj i osusz. Pozbądź się szypułek, pokrój na mniejsze części i przełóż do miseczki.
Owoce posyp cukrem waniliowym i wymieszaj.
Ciasto francuskie rozwiń i delikatnie rozwałkuj. Wytnij z niego trójkąty. Na podstawę każdego z nich wyłóż owoce i zwiń w rogalik.
Gotowe rogaliki wyłóż na blachę z papierem do pieczenia (pamiętaj, aby zachować odstępy, ciasto francuskie rośnie podczas pieczenia).
Każdy z rogalików posmaruj za pomocą pędzelka roztrzepanym jajkiem. Piecz w 200 stopniach Celsjusza przez 15 minut.