Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A może by tak paszteciki z ciasta kruchego własnoręcznie wykonanego, co wy na to ? chcecie przepis ? w takim razie zapraszam na mój blog gdzie można go wyszukać w przeglądarce internetowej GOOGLE Kuchnia Domowa Agi
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1482
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2984
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1069
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1842
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1482
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2984
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1069
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1842
Składniki
Do miski dodać wszystkie składniki i wyrobić ciasto do połączenia się w jedną całość na koniec wsypać 1 łyżkę mąki i także wyrobić do czasu aż ciasto nie będzie się kleiło do miski, odstawić na 10 minut aby odpoczęło
Z przygotowanego ciasta rozwałkować je na grubość 0,5 centymetra a następnie radełkiem pokroić na dowolne kwadraciki, na każdy z nich położyć dowolny farsz a następnie nakryć drugim kwadracikiem i sklejać za pomocą widelca
Przygotowane paszteciki posmarować roztrzepanym jajkiem ze śmietaną i posypać czarnuszką. Wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec 30 minut
Przygotowane w sam raz nadają się do wigilijnego barszczu