Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała propozycja na imprezową przekąskę. Sprawdzi się również jako poczęstunek dla niezapowiedzianych gości. Banalnie prosta do zrobienia. Do ich przygotowania będziecie potrzebowali zaledwie 4 składników, a samo układanie składników i zwijanie tortilli zajmie Wam nie więcej niż 15 minut.
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1730
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15154
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3942
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8936
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1730
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15154
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3942
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8936
Składniki
Tortille smarujemy grubo serkiem kanapkowym po całej powierzchni.
Suszone pomidory odsączamy z zalewy, kroimy na mniejsze kawałki i układamy w dwóch-trzech liniach (poniżej środka). Szpinak baby układamy pomiędzy suszonymi pomidorami.
Tortillę zwijamy zaczynając od strony, na której mamy ułożone składniki. Staramy się, aby tortilla była ciasno zwinięta, tak aby roladki nie rozpadły się podczas nakładania.
Zwiniętą tortillę kroimy na 1-1,5 cm kawałki. Układamy na talerzu lub desce na przystawki i serwujemy gościom.