Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywną sałatkę z mortadeli wykonasz dosłownie w 15 minut. Do jej przygotowania nie potrzebujesz wyszukanych składników. W każdym domu znajdziesz kawałek wędliny, cebulę, a zielone ogórki możesz także zastąpić kiszonymi lub korniszonami. Prosto i smacznie, czyli tak jak lubimy! Sałatka z mortadeli Magdy Gessler to doskonały pomysł na śniadanie, lunch do pracy lub kolację. Podana na chrupiącej bagietce ucieszy oko na imprezowym stole.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4054
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415909
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2720
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4054
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415909
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2720
Składniki
Obierz cebulę i ogórki, cebulę pokrój w drobną, ogórki w nieco większą kostkę. Posól ogórki i zostaw w miseczce, aż puści sok. Po 10-15 minutach odlej powstały płyn. Pokrój mortadelę w kostkę, a koperek drobno posiekaj. Wszystkie składniki sałatki umieść w misce.
W miseczce zmieszaj majonez, jogurt, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz, Dokładnie połącz i polej sosem sałatkę, wymieszaj wszystkie składniki. Udekoruj koperkiem i włóż do lodówki na 30 minut. Sałatka jest gotowa do jedzenia.