Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z brokułami jest słodko-ostra, chrupiąca i bardzo zdrowa. Sprawdzi się jako szybki lunch do pracy lub lekka kolacja. Spokojnie można ją przygotować z wyprzedzeniem. Swoje walory zachowuje nawet do kilku dni po przygotowaniu. Może być bez obaw spożywana przez osoby na diecie bezglutenowej, bezmlecznej i wegetariańskiej. Danie jest bardzo proste w przygotowaniu – wystarczy raptem kilka składników, które razem stanowią świetne połączenie.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4185
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416529
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4185
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416529
Składniki
Jabłko pokrój w kostkę, wycinając gniazda nasienne. Brokuły podziel na małe różyczki. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Natkę pietruszki posiekaj. Orzechy włoskie grubo posiekaj.
Wszystkie składniki sałatki przełóż do dużej miski. Przygotuj dressing. W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą majonez, miód i ocet. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Sos przelej do warzyw i całość dobrze wymieszaj. Sałatkę z brokułami podawaj po schłodzeniu w lodówce.