Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita przekąska ze smażonych rybek, w naszej wołoskiej kuchni często gości, bez żadnych okazji. Rybki i owoce morza w Ostii (nad morzem),są ogólnie dostępne w każdy dzień. Mam nadzieję ,że i tobie uda się dostać w Polsce taką rybkę.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4323
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 75
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 55
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 93
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 407
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4323
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 75
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 55
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 93
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 407
Składniki
Sardele inaczej po włosku alici, jeśli są nie wypatroszone ,to należy je wyczyścić, opłukać pod bieżącą wodą. Na talerz wsypać mąkę obtoczyć rybki i smażyć na głębokim oleju dosłownie 1 minutę. Rybki wyciągamy łyżką cedzakową na talerz wyłożony ręcznikiem kuchennym. Należy odsączyć nadmiar tłuszczu. Serwować posolone i skropione sokiem z cytryny. Na więcej przepisów zapraszam do mojej książki kulinarnej na smakerze , którą można wydrukować lub na mój kanał na YouTube . Już za parę dni ukaże się film z tym przepisem.