Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla fanów sernika polecam ten przepis z kajmakiem i orzeszkami ziemmnymi. Szybko się go robi i szybko znika :,-) Przepis inspirowany z bloga ww.tysiagotuje.pl
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 658
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 658
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
SPÓD Pokruszone ciasteczka połączyć z masłem i wymieszać na konsystencję mokrego piasku. Dno tortownicy o średnicy 23cm wyłożyć papierem do pieczenia. Rozprowadzić równomiernie masę i dobrze docisnąć. Schłodzić w lodówce 10min. Piec w nagrzanym piekarniku do 180°C ok 10-15 min do lekkiego zrumienienia.
MASA SEROWA Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i zmiksować tylko do połączenia. Gotową mieszankę wylać na podpieczony spód. Temp.piekarnika zmniejszyć do 170°C i piec w przez około 70 min.Na dole piekarnika położyć naczynie żaroodporne z zimną wodą.Ciasto studzić na kracie.
POLEWA: Na wolnym ogniu podgrzewać kajmak z mlekiem cały czas mieszając. Kiedy składniki się połączą zdjąć z ognia, dodać masło i delikatnie mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Gotową masą polać sernik. Udekorować orzeszkami. Wszystkiego słodkiego