Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka na śniadanie świetnie smakuje ze świeżym pieczywem, a także jako samodzielna potrawa. Sprawi, że zaczniesz smacznie swój dzień. Warto ją także zabrać ze sobą np. do biura.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Najpierw ugotuj jajka na twardo, czyli około 10 minut od momentu zagotowania się wody. Obierz, opłucz wodą i pokrój w kostkę. Przełóż do dużej miski. Ser żółty pokrój w drobną kostkę, to samo zrób z szynką konserwową. Przełóż do miski. Pieczarki marynowane odsącz z zalewy, pokrój w plasterki. Dodaj do sera i szynki.
Ogórki kiszone posiekaj w kostkę. Odsącz je z nadmiaru soku i przełóż do pozostałych składników. Teraz umyj, obierz i pokrój w kostkę cebulę. Dodaj do miski. Posól i popieprz.
Przygotuj sos: wymieszaj majonez, jogurt naturalny i musztardę. Dodaj koperek suszony albo świeży, drobno posiekany. Przełóż sos do sałatki, wymieszaj i jeśli pozwala ci na to czas, wstaw całość do lodówki na około godzinę.