Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na schab ze śliwką nie musi być trudny i wręcz musi się udać. Prawdziwą sztuką jest takie pieczenie schabu, by po wyjęciu z piekarnika był nadal soczysty i nie stracił swojej sprężystości i aromatów. Poznajcie nasz przepis na schab ze śliwką!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 515
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3576
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 3106
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30543
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 515
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3576
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 3106
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30543
Składniki
Schab naciąć ostrym nożem, tworząc niewielki otwór. Wysmarować kieszonkę musztardą i za pomocą trzonka drewnianej łyżki lub noża faszerować schab śliwkami.
W miseczce wymieszać przyprawy: czosnek w proszku, tymianek, majeranek, pieprz, sól oraz olej, powstałą marynatą natrzeć schab i odstawić do lodówki na 12 godzin.
Piekarnik rozgrzać do 230 stopni i piec mięso przez 10 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 200 stopni i piec jeszcze 50 minut.
Mięso wyciągnąć z piekarnika i pozostawić na około 10-15 minut przed krojeniem aby soki się rozeszły. Podawać na ciepło lub na zimno.