Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jesienią, kiedy warzywa wylewają ze straganów i są w dobrych cenach warto zrobić taki sos, a później tylko wystarczy wyjąć, zagrzać i gotowe.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 162
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 162
Składniki
Marchewki, pietruszkę, selera, obrać, umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce do warzyw. Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na oleju rzepakowym. Dodać starte warzywa, obrane ze skórki, pokrojone pomidory i 1/2 szklanki wody. Dusić warzywa do miękkości. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy. Jeszcze chwilę dusić. Zależnie od upodobania sos bardziej odparować lub dodać wrzątku. Gorący sos przełożyć do czystych, wyparzonych słoiczków. Zakręcić wieczka ( też muszą być wyparzone ) i odwrócić do góry denkiem. Pozostawić do wystudzenia.. Sięgać po słoiczek zależnie od potrzeby. Smacznego.