Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza marynata do skrzydełek na grilla. Warto przygotować ją dzień wcześniej, zanurzyć w niej mięso i odstawić na noc do lodówki. Na drugi dzień wystarczy przełożyć skrzydełka na tackę lub ułożyć na blaszce i upiec na ruszcie lub w piekarniku. Skrzydełka przygotowane w ten sposób zyskują złocistą chrupiącą skórkę o słodko-słonym posmaku. Wypróbujcie ten przepis, gwarantujemy, że będziecie do niego chętnie wracać.
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 286
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1403
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 290
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1012
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 286
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1403
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 290
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1012
Składniki
Kawałek imbiru obierz i zetrzyj na tarce. Czosnek przeciśnij przez praskę. Dodaj sos sojowy, płynny miód, oliwę i przyprawy. Składniki marynaty dokładnie ze sobą wymieszaj.
Skrzydełka przełóż do marynaty. Wymieszaj, tak aby każdy kawałek skrzydełka był dokładnie pokryty sosem. Następnie miskę ze skrzydełkami przykryj i wstaw do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc).
Skrzydełka wyjmij z marynaty, przełóż na tackę lub blaszkę i grilluj na złoty kolor z dwóch stron. Podawaj z ulubionymi dodatkami.