Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiący dodatek do obiadu - lekka surówka z białej kapusty i marchewki.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5561
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1038
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12087
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5140
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1483
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5561
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1038
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12087
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5140
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1483
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Kapustę drobno szatkujemy. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce. Natkę pietruszki szatkujemy. Wszystkie składniki przekładamy do miski i solimy. Odstawiamy na 15-20 minut, aby warzywa puściły wodę.
Do miseczki wlewamy sok z cytryny, olej, dodajemy cukier i przyprawy. Wszystko razem mieszamy.
Odlewamy wodę z warzyw, polewamy je sosem na bazie soku z cytryny i oleju. Składniki dokładnie mieszamy.