Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serwuję dzisiaj i polecam bardzo smaczną, a za razem szybką surówkę z kapusty białej. Surówka taka znakomicie nadaje się do obiadu, jak również jako samodzielną przekąska do schrupania.
Miska, nóż, deska, tarka,
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24785
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 77
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24785
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 77
Składniki
Kapustę białą obieramy z brzydkich liści, kroimy na ćwiartki i szatkujemy (możemy również zetrzeć na tarce). Kapustę oprószamy solą i zostawiamy na 20 minut, aby puściła sok Odciskamy nadmiar soku , a do kapusty ścieramy na tarce duże oczka obraną marchewkę, dodajemy obraną pokrojoną cebulę (lepszy jest por ale niestety mi brakło),oraz przyprawiamy do smaku pieprzem i solą. Następnie dodajemy cukier i ocet dokładnie mieszamy aż składniki się połączą. Majonez mieszamy ze śmietaną ( może być jogurt naturalny) dodajemy do sałatki i ponownie mieszamy.
Przygotowanie warzyw.
Doprawić do smaku i wymieszać.