Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchy, czekoladowy spód, puszysta delikatna masa i maliny - istny raj dla podniebienia. Zobaczcie, jak odtworzyć ten cymes w zaciszu własnej kuchni.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 130
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3801
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 239
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 214
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 130
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3801
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 239
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 214
Składniki
Sucharki rozdrobnić, połączyć z kremem czekoladowym/orzechowym i wyłożyć na spód blaszki wyścielonej papierem do pieczenia (można użyć tortownicy lub prostokątnej blaszki do ciast).
Żelatynę przesypać do szklanki z zimną wodą i odstawić na koło 10 minut do napęcznienia.
Galaretę rozpuścić we wrzątku i odstawić do wystygnięcia.
Namoczoną żelatynę rozpuścić w kąpieli wodnej.
Śmietankę ubić na sztywną pianę, następnie dodawać po łyżce serka homogenizowanego. Ubijać na jednolitą masę. Na koniec dodawać stopniowo żelatynę. Przed połączeniem można żelatynę zahartować odrobiną masy, aby się nie zważyła.
Masę przełożyć na ciasteczkowy spód. Wstawić do lodówki na około godzinę do stężenia. W tym czasie rozpuścić galaretkę we wrzątku i odstawić do wystygnięcia.
Po godzinie wyciągnąć ciasto z lodówki, przyozdobić górę ciasta malinami i pokryć owoce galaretką za pomocą pędzelka. Ciasto odstawić ponownie na godzinę do lodówki do zastygnięcia.