Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki drożdżowe (drożdżówki) z rabarbarem i kruszonką to świetna propozycja na kolacje. Polecam przepis.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
Drożdże kruszymy do miski, wlewamy mleko, wsypujemy cukier, mieszamy i odstawiamy na 20 minut. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Z ciasta rwiemy kawałki wielkości większej mandarynki, robimy kuleczki i lekko spłaszczamy robiąc dołek. Rabarbar obieramy i kroimy w kosteczkę. Składniki kruszonki mieszamy ze sobą. Na bułeczki wykładamy kilka kawałków rabarbaru i po łyżce kruszonki. Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)