Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki drożdżowe (drożdżówki) z rabarbarem i kruszonką to świetna propozycja na kolacje. Polecam przepis.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457592
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1413
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2235
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 569
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457592
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1413
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2235
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 569
Składniki
Drożdże kruszymy do miski, wlewamy mleko, wsypujemy cukier, mieszamy i odstawiamy na 20 minut. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Z ciasta rwiemy kawałki wielkości większej mandarynki, robimy kuleczki i lekko spłaszczamy robiąc dołek. Rabarbar obieramy i kroimy w kosteczkę. Składniki kruszonki mieszamy ze sobą. Na bułeczki wykładamy kilka kawałków rabarbaru i po łyżce kruszonki. Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)