Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki drożdżowe (drożdżówki) z rabarbarem i kruszonką to świetna propozycja na kolacje. Polecam przepis.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11975
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1326
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12630
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3910
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11975
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1326
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12630
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3910
Składniki
Drożdże kruszymy do miski, wlewamy mleko, wsypujemy cukier, mieszamy i odstawiamy na 20 minut. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Z ciasta rwiemy kawałki wielkości większej mandarynki, robimy kuleczki i lekko spłaszczamy robiąc dołek. Rabarbar obieramy i kroimy w kosteczkę. Składniki kruszonki mieszamy ze sobą. Na bułeczki wykładamy kilka kawałków rabarbaru i po łyżce kruszonki. Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)