Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki drożdżowe (drożdżówki) z rabarbarem i kruszonką to świetna propozycja na kolacje. Polecam przepis.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10498
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336820
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4488
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424182
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10498
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336820
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4488
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424182
Składniki
Drożdże kruszymy do miski, wlewamy mleko, wsypujemy cukier, mieszamy i odstawiamy na 20 minut. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Z ciasta rwiemy kawałki wielkości większej mandarynki, robimy kuleczki i lekko spłaszczamy robiąc dołek. Rabarbar obieramy i kroimy w kosteczkę. Składniki kruszonki mieszamy ze sobą. Na bułeczki wykładamy kilka kawałków rabarbaru i po łyżce kruszonki. Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)