Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszona w cebuli, aromatyczna, krucha szynka marynowana w ziołach, podana z ziemniakami i mizerią z pomidorów.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 140
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3823
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 257
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 279
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 140
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3823
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 257
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 279
Składniki
Wszystkie składniki marynaty mieszamy na papkę. Wymyte, osuszone mięso kroimy w grubsze plastry, nacieramy marynatą.
Układamy w pojemniku. Zamknięty pojemnik z marynowanym mięsem wstawiamy do lodówki na 24 godziny.
Po tym czasie roztapiamy wieprzowy smalec na dużej patelni, układamy kawałki mięsa i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa.
Gdy mięso będzie już robić się miękkie dodajemy pokrojoną w pół plastry cebulę.
Dusimy pod przykryciem do miękkości cebuli. W między czasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki, oraz robimy mizerię z pokrojonych pomidorów, cebuli i śmietany.
Duszoną szynkę podajemy z ziemniakami i mizerią z pomidorów.
Możemy podawać również z pieczywem. Smacznego :)