Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trzy smaki lodów, odpowiednio ze sobą zestawione, poprzeplatane z warstwami skruszonych ciasteczek i otulone chrupiącymi rurkami, tworzą elegancką i pyszną całość. Każdy kawałek lodowego tortu jest wyjątkowo smaczny i orzeźwiający. Idealny na upały!
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 95
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2622
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106734
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2062
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 95
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2622
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106734
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2062
Składniki
6 ciasteczek i 3 wafelki kroimy na małe kawałki.
Brzeg tortownicy wykładamy rurkami waflowymi, a na dno wysypujemy pokrojone wafelki i ciasteczka. (Powinna zostać nam w zapasie jedna waflowa rurka, którą wykorzystamy później do ozdoby).
Blendujemy ze sobą litr lodów, kakao oraz 2 łyżki śmietany. Gałkę otrzymanych lodów przekładamy na talerzyk i chowamy na później do zamrażarnika. Pozostałą masę przekładamy do wyłożonej ciasteczkami tortownicy.
Na masę kakaową wykładamy litr lodów waniliowych.
Pozostałe ciasteczka i wafelki kroimy na drobno i wysypujemy na masę z waniliowych lodów.
Pozostały litr lodów blendujemy z 6 cioma truskawkami. Masę truskawkową wykładamy na pokruszone ciasteczka i wafelki. Wkładamy do zamrażalnika przynajmniej na 4h, a najlepiej na całą noc.
ZDOBIENIE: Zdejmujemy obręcz tortownicy. Na środku tortu kładziemy gałkę lodów, truskawkę oraz waflową rurkę.
Pozostałą śmietanę ubijamy. Przekładamy do rękawa do zdobienia, z końcówką typu: ‘zamknięta gwiazda’. Wykonujemy śmietanowe zdobienia dookoła góry tortu. Gotowy tort przechowujemy w zamrażalniku!