Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort jest przepyszny!!!!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Blaty bezowe: Na blachę do pieczenia wyłożyć papier do pieczenia, narysować 3 okręgi o średnicy 20 cm. Białka ubić na sztywno, dalej ubijając dodawać po 1 łyżce cukru pudru. Na końcu delikatnie wmieszać mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny. Pianę delikatnie przełożyć na narysowane koła. Piec w rozgrzanym do 140°C piekarniku przez 1 godzinę (piekłam od razu na 2 blachach z włączonym termoobiegiem). Po upieczeniu blatów, lekko uchylić piekarnik i zostawić do wystygnięcia
Krem kawowy: Serek mascarpone lekko ubić. W oddzielnej misce ubić na sztywno śmietankę, dodać cukier i wymieszać. Dodawać po 1 łyżce serka i delikatnie mieszać, na końcu dodać rozpuszczoną kawę, wymieszać. Masą przełożyć blaty bezowe. Tort można śmiało podawać od razu po wykonaniu, przechowywać w lodówce.