Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W mojej rodzinie takie kotlety są przygotowywane z pokolenia na pokolenie. Moja mama je robiła, robię je ja i robi moja córka. A ponieważ lubią je też moje wnuczki ( szczególnie ta, która lubi pichcić), więc tradycja nie zginie. Podobnie jest z surówką z marchwi, jabłka i pora. Klasyka naszej kuchni.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7567
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 202
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2364
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 525
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7567
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 202
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2364
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 525
Składniki
Wczorajsze ( są najlepsze) ziemniaki utłuc . Nie mleć w maszynce. Dodać 1/4 maki pszennej, podsmażoną na odrobinie oleju cebulkę, jajko, przyprawy
Dokładnie wyrobić na jednolitą masę.
Uformować kotlety i panierować.
Usmażyć na nie za mocnym ogniu, odsączyć na papierowym ręczniku z tłuszczu i podać surówką.
Marchew, jabłko i pora oczyścić. Marchew i jabłko zetrzeć na "jarzynówce". Pora pokroić, sparzyć i odsączyć. Wszystkie składniki + koperek przełożyć do miski, dodać jogurt, majonez i sos chili. Wymieszać i gotowe.
Smacznego!!!