Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1187
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1187
Składniki
Skórę na udkach nacinamy w kilku miejscach, nacieramy udka przyprawami i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Na suchej, głębokiej patelni obsmażamy udka z obu stron (najpierw skórą do dołu). Kiedy będą już mocno zrumienione podlewamy je winem i bulionem, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Sos odcedzamy, doprawiamy do smaku i zagęszczamy mąką rozrobioną z odrobiną wody. Najlepszymi dodatkami do takiej kaczki są kluski śląskie i czerwona kapusta.