Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczne udka kacze z chrupiąca skórką , pieczone na patelni na małym ogniu. Dodatek owoców dodaje wyjątkowego smaku , a mięsko jest kruche i bardzo smaczne.
patelnia, miska, nóż,
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9135
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9135
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Umyte i osuszone udka kacze natrzeć przyprawami, następnie posypać majerankiem. Odstawić na godzinę do lodówki. Jabłka obierać , usunąć gniazda nasienne i pokroić na ósemki, połączyć z żurawiną oraz wymieszać z majerankiem. Na dobrze rozgrzaną patelnie z dodatkiem odrobiny oleju włożyć przygotowane kacze udka i piec na dużym ogniu do momentu podpieczenia, następnie zmniejszyć ogień i piec udka do całkowitej miękkości mięsa obracając co jakiś czas. Pod koniec pieczenia dodajemy przygotowane wcześniej owoce. Gotowe udka podajemy do drugiego dania.
Udka przygotowane do pieczenia.
Udka podpieczone.
Przygotowanie owoców.
Udka pieczone z dodatkiem owoców.