Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli chcemy wrócić smakiem do dziecięcych lat to TE wafle nas tam przeniosą :D Smacznego!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Składniki
Mleko rozpuściłam z masłem i cukrem. Kiedy delikatnie zaczęło bulgotać zdjęłam z ognia.
Do gorącego dodałam galaretkę i mieszałam do jej rozpuszczenia.
Kiedy masa lekko przestygła dodałam mleko w proszku i energicznie wymieszałam do uzyskania jednolitej masy.
Ciepłą masą przekładałam wafle. Odstawiłam do ostygnięcia. Obciążyłam dodatkowo wafle, żeby masa równomiernie je połączyła.
Ostatni etap to już tylko konsumpcja :D Kroją się może z trudem, ale bardzo łatwo i szybko znikają :D Smacznego!