
Nie znaleziono kucharzy spełniających kryteria wyszukiwania.
22 marca 2013
Składniki
5 dag cebuli
3 łyżki soku cytrynowego lub octu owocowego
4 łyżki umytego, drobno posiekanego szczypiorku
1 łyżeczka oliwy lub oleju
sól
pieprz
Przygotowanie:
Cebulę obrać, opłukać, utrzeć na tarce z małymi otworami, wymieszać w miseczce z oliwą lub olejem. Mieszając połączyć z posiekanym szczypiorkiem i dodawanym stopniowo sokiem cytrynowym. W końcu połączyć z 2 łyżkami chłodnej, przegotowanej wody. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wykorzystywać do zaprawiania surówek z zielonej sałaty, cykorii lub do sałatki z gotowanych ziemniaków. Można przechowywać w lodówce 2-3 dni.
http://przepisy.lh.pl
23 marca 2013
to ma byc baza do sosów do sałatek czy samo w sobie jest sosem? i jak długo mozna przechowywać taką zaprawe gotową ?
25 stycznia 2010
https://smaker.pl/przepisy/dania-glowne/przepis/zupa-brokulowa,18491
mam nadzieję że Ci przypadnie do gustu, pozdr.
Na skróty