Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenna zupa szczawiowa z jajkiem według przepisu znanej restauratorki - Magdy Gessler. Przepis został zaprezentowany w jednym z odcinków Kuchennych Rewolucji.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1003
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 884
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12689
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1003
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 884
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12689
Składniki
Szczaw dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym i szatkujemy. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy szczaw oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość dusimy przez kilka minut pod przykryciem.
Do garnka wlewamy bulion, gotujemy, dodajemy podduszony szczaw z czosnkiem. Zupę gotujemy przez kilka minut, następnie blendujemy ją na gładki krem.
W miseczce łączymy żółtka ze śmietaną. Następnie przelewamy je wolnym strumieniem do garnka. Zupę mieszamy, na koniec doprawiamy solą, pieprzem oraz cukrem.
Jajka gotujemy na twardo. Zupę szczawiową serwujemy z jajkiem pokrojonym w ćwiartki.