Dania jednogarnkowe

Już od dwóch tygodni Polacy jednoczą się, żeby pomagać wschodnim sąsiadom. W ramach wsparcia dla Ukrainy, staramy się dzielić z wami inicjatywami pomocowymi, które organizują przedstawiciele branży gastronomicznej. Jedną z takich akcji, do której możecie dołączyć, jest "Brunch dla Ukrainy". Przekonajcie się, dlaczego warto wziąć w niej udział!

Fot. BioBazar Fabryka Norblina/Brunch dla Ukrainy z Weroniką Marczuk

 

Już w najbliższą niedzielę 13 marca 2022 roku odbędzie się "Brunch dla Ukrainy", czyli specjalny posiłek w Bistro BioBazar w Fabryce Norblina w Warszawie. Wydarzenie rozpocznie się o 12:00 i potrwa dwie godziny.

Organizatorzy zapewniają, że cały dochód zgromadzony podczas eventu przekażą Towarzystwu Przyjaciół Ukrainy. Instytucja działa już od 2004 roku, a w obliczu agresji rosyjskiej wspiera uchodźców wojennych.

Czego można spodziewać się na brunchu? Nie zabraknie muzyki na żywo i ukraińskich specjałów kulinarnych. Szef Kuchni Michał Toczyłowski przygotuje dania kuchni ukraińskiej (m.in. śledzie pod szubą, fuczki z kiszonej kapusty czy barszcz ukraiński na bazie przepisów z książki „O!UKRAÏNA" Weroniki Marczuk. Ta znana polska producentka filmowa pochodzenia ukraińskiego, prawniczka, aktorka, autorka książek i działaczka społeczna podczas wydarzenia stanie się przewodniczką po kulturze, historii i kuchni Ukrainy.

Zachęcamy do udziału w "Brunchu dla Ukrainy" i wspieraniu akcji pomocowych organizowanych przez branżę gastronomiczną. Pamiętajcie, że obowiązuje limit miejsc - wykupcie bilet już dziś.

 

CO: "Brunch dla Ukrainy" z Weroniką Marczuk

KIEDY: 13 marca 2022 r. (niedziela), godz. 12:00

GDZIE: Bistro BioBazar, Fabryka Norblina, ul. Żelazna 51/53, Warszawa

BILETY: https://goingapp.pl/wydarzenie/brunch-dla-ukrainy-z-weronika-marczuk/marzec-2022

OPIS WYDARZENIA na Facebooku: Brunch dla Ukrainy

KONTAKT DO ORGANIZATORA: bistro@biobazar.com.pl / +48 573778886

 

 

 

Zobacz także:

Wojna Rosja-Ukraina. Śledź relację na żywo »

Wspieramy Ukrainę. Tu zamieścisz ogłoszenie o swojej pomocy »

Grupa Polsat Plus i Fundacja Polsat razem dla dzieci z Ukrainy »

Raport: "Obudziły mnie strzały". Wojna w Ukrainie »

Zespół stresu pourazowego - choroba nie tylko z pola walki »

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dodatki polenta

Polenta przyszła do nas z kuchni włoskiej. Składa się głównie z wody oraz kas...

Odsłon: 39

>60 min
1
Desery mrożony deser czekoladowy

Wspaniały deser składający się z połączenia czekolady, jajek, bitej śmietany...

Odsłon: 47

>60 min
1
30 min
3
Dania główne Ryż z indykiem

danie szybkie, proste i pyszne czyli takie jakie lubimy najbardziej

Odsłon: 72

15 min
1
Przekąski Nadziewane papryczki

Nadziewane papryczki to doskonałe przekąski na zimno, które kolorowo prezentu...

Odsłon: 1064

15 min
4
Ciasta Seromakowiec

Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...

Odsłon: 2605

60 min
15

Polecane artykuły

Informacje Działa jak prebiotyk i antyoksydacyjnie. To mleko powinni pić alergicy i kobiety po 50.

Mleko kozie to istna skarbnica zdrowia i smaku. Działa antyoksydacyjnie, wspiera układ odpornościowy i doskonale sprawdza się w kuchni. Kto powinie...

0
Informacje Napój na wzmocnienie serca i odporność. Szklanka dziennie wystarczy

Sok z kiszonej kapusty to prawdziwa skarbnica zdrowia, która wspiera serce, wzmacnia odporność i reguluje trawienie. Bogata w witaminy, minerały i...

17
Informacje Tybetańskie mleko, imbirowe szoty. Jak zimą wzmocnić odporność?

Zima to czas, w którym nasza odporność jest wystawiona na próbę. Krótkie dni, mroźne poranki i sezon przeziębień sprawiają, że łatwiej o infekcję....

5
Informacje Jak wytrwać w zdrowych postanowieniach na co dzień?

Podejmowanie zdrowych postanowień jest często łatwe na początku, ale wytrwanie w nich bywa trudne. Jak nie stracić motywacji i czerpać radość z efe...

0