Najlepsze przepisy na dania z dyni

Brunch dla Ukrainy z Weroniką Marczuk

Już od dwóch tygodni Polacy jednoczą się, żeby pomagać wschodnim sąsiadom. W ramach wsparcia dla Ukrainy, staramy się dzielić z wami inicjatywami pomocowymi, które organizują przedstawiciele branży gastronomicznej. Jedną z takich akcji, do której możecie dołączyć, jest "Brunch dla Ukrainy". Przekonajcie się, dlaczego warto wziąć w niej udział!

Fot. BioBazar Fabryka Norblina/Brunch dla Ukrainy z Weroniką Marczuk

 

Już w najbliższą niedzielę 13 marca 2022 roku odbędzie się "Brunch dla Ukrainy", czyli specjalny posiłek w Bistro BioBazar w Fabryce Norblina w Warszawie. Wydarzenie rozpocznie się o 12:00 i potrwa dwie godziny.

Organizatorzy zapewniają, że cały dochód zgromadzony podczas eventu przekażą Towarzystwu Przyjaciół Ukrainy. Instytucja działa już od 2004 roku, a w obliczu agresji rosyjskiej wspiera uchodźców wojennych.

Czego można spodziewać się na brunchu? Nie zabraknie muzyki na żywo i ukraińskich specjałów kulinarnych. Szef Kuchni Michał Toczyłowski przygotuje dania kuchni ukraińskiej (m.in. śledzie pod szubą, fuczki z kiszonej kapusty czy barszcz ukraiński na bazie przepisów z książki „O!UKRAÏNA" Weroniki Marczuk. Ta znana polska producentka filmowa pochodzenia ukraińskiego, prawniczka, aktorka, autorka książek i działaczka społeczna podczas wydarzenia stanie się przewodniczką po kulturze, historii i kuchni Ukrainy.

Zachęcamy do udziału w "Brunchu dla Ukrainy" i wspieraniu akcji pomocowych organizowanych przez branżę gastronomiczną. Pamiętajcie, że obowiązuje limit miejsc - wykupcie bilet już dziś.

 

CO: "Brunch dla Ukrainy" z Weroniką Marczuk

KIEDY: 13 marca 2022 r. (niedziela), godz. 12:00

GDZIE: Bistro BioBazar, Fabryka Norblina, ul. Żelazna 51/53, Warszawa

BILETY: https://goingapp.pl/wydarzenie/brunch-dla-ukrainy-z-weronika-marczuk/marzec-2022

OPIS WYDARZENIA na Facebooku: Brunch dla Ukrainy

KONTAKT DO ORGANIZATORA: bistro@biobazar.com.pl / +48 573778886

 

 

 

Zobacz także:

Wojna Rosja-Ukraina. Śledź relację na żywo »

Wspieramy Ukrainę. Tu zamieścisz ogłoszenie o swojej pomocy »

Grupa Polsat Plus i Fundacja Polsat razem dla dzieci z Ukrainy »

Raport: "Obudziły mnie strzały". Wojna w Ukrainie »

Zespół stresu pourazowego - choroba nie tylko z pola walki »

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
0
15 min
2
60 min
1
Sałatki Sałatka grecka

Dzisiaj danie stosowne do zapowiadanej temperatury. Sałatka grecka jest bardz...

Odsłon: 3003

30 min
10

Polecane artykuły

Informacje Cukinia na trzy sposoby. Te pyszności mogą jeść nawet cukrzycy

Cukinia jest zdrowym i lekkostrawnym warzywem, w dodatku, co ważne dla cukrzyków, ma niski indeks glikemiczny, co czyni ją idealnym składnikiem dla...

0
Ewa gotuje Jesienna kuchnia Ewy Wachowicz. Nie zabrakło grzybów i rozgrzewającej zupy

Ewa Wachowicz w 519. odcinku kulinarnego programu "Ewa Gotuje" wprowadziła do swojej kuchni jesienne składniki. Nie mogło zabraknąć zupy kremu czy...

1
Informacje Zupa-krem, leczo, kotleciki. Sycące zupy i potrawy z dyni

Dynia to niekwestionowany symbol jesieni, a jej wszechstronność w kuchni pozwala na przygotowanie z niej wyjątkowo sycących i aromatycznych dań. Od...

2
Informacje Pyszne ciasta z gruszkami. Wybierz dobrą odmianę, zawsze się uda

Gruszki to doskonały wybór, jeśli szukacie owoców, które wzbogacą wasze wypieki o naturalną słodycz i delikatny aromat. Niezależnie od tego, czy pl...

2