Do góry

Desery Przepis na:

3-Bit

3-Bit

Autor:

Przepisów i artykułów: 86 Ocena: 950

Dodano:

Odsłon: 1273

Ciasto, które znają i kochają chyba wszyscy. Poezja smaku i raj dla podniebienia

Składniki

  • 8 paczek herbatników
  • 1 puszka masy kajmakowej
  • 2 budynie śmietankowe
  • 2 szklanki mleka
  • 4 łyżki cukru
  • 3/4 masła
  • 1/2 l smietanki 30%
  • 2 śmietan fixy
  • 2 łyżki sypkiej kawy cappucino
  • 1 czekolada mleczna
> 6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1 ½ szklanki mleka zagotować z cukrem. W pozostałej ½ szklanki rozrobić proszek budyniowy. Wlać do gotującego mleka cienkim strumieniem i jeszcze chwilę podgotować do uzyskania gęstego budyniu. Dokładnie wystudzić.

  2. Masło utrzeć na puch, stopniowo łyżka po łyżce dodawać wystudzony budyń. Miksować do uzyskania gładkiej masy.

  3. Śmietanę ubić ze śmietan fixem, gdy będzie sztywna dodać cappucino i jeszcze chwilę miksować do połączenia składników

  4. Blaszkę o wymiarach 25x36 cm wyłożyć folią aluminiową. Spód wyłożyć herbatnikami. Rozsmarować masę kajmakową (możemy ją bardzo delikatnie podgrzać aby łatwiej rozprowadzała się na ciastkach). Ułożyć kolejną warstwę herbatników, wyłożyć masę budyniową, kolejną warstwę herbatników i bitą śmietanę. Całość obficie posypać startą czekoladą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń