Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 101
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 101
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Biszkopt: Z jaj, mąki, cukru, proszku do pieczenia , oleju, wody i kakao upiec biszkopt. Zostawić do ostygnięcia-przekroić na 2 części.
Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno , dodać śmietan fix i dodawać masę krówkową. Na koniec dodać 1 łyżkę żelatyny rozpuszczonej w 2 łyżkach wody.
1 część biszkoptu wyłożyć do blaszki -nasączyć i wyłożyc 1/3 część masy na to ciastka-masa-ciastka i na koniec masa. Przykryć 2 częścią biszkoptu.
Ja polałam polewą. 1/2 kostki margaryny rozpuścić dodać 5 łyżek cukru pudru, 3 łyżki kakao i 1 łyżką żelatyny rozpuszczonej w 2 łyżkach wody. Wystudzić. Na koniec dodać 5 łyzek gęstej kwaśnej śmietany. Polać ciasto i zostawić do schłodzenia.