Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem z pora z dodatkiem topionego serka, podany z prażonymi płatkami migdałów..
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 287
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 287
Składniki
Płatki migdałów wrzucamy na suchą patelnię, i prażymy - mają być rumiane. Por kroimy w krążki, marchewkę w plastry, czosnek drobno siekamy. Do garnka wlewamy wodę, bulion, dodajemy warzywa. Gotujemy aż warzywa zmiękną, następnie doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy serek topiony i jeszcze chwilę gotujemy. Zupę miksujemy - jeśli chcemy bardzo gęsty krem należy odlać trochę bulionu. Gotowy krem wlewamy na talerz, posypujemy migdałami, i ozdabiamy kawałkiem sera lazur