Do góry

Desery Przepis na:

Ananaski

Ananaski

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 1951

Dodano:

Odsłon: 24526

Szybki i efektowny deser z ananasem

Składniki

  • ciasto francuskie, opakowanie
  • ananas krazki
  • dzem np z mango lub egzotyczny, po lyzeczce na kazdy krazek
  • serek mascapone, po lyzeczce kazdy krazek
  • brazowy cukier, 1/2 lyzeczki na kazdy krazek
  • ewentualnie maliny do przybrania
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piekarnik rozgrzac do tem 220stC. Blache nasmarowac tluszczem i skropic woda. Ciasto rozwalkowacna posypanej maka stolnicy anastepnie wyciac z niego kolka . wielkosci krazkow ananasa. Przelozone na blache krazki posmarowac dzemem inalozyc ananasa i posypac cukrem.

  2. Piec okolo 10min.Nasepnie nalozyc na srodek mascapone i piec az ser sie roztopi. Upieczone ananaski udekorowac malina.

  3. Nie podaje konkretnych proporcji poniewaz, do przyrzadzenia uzylam "resztek" ciasta francuskiego, ktore zostaly mi po upieczeniu tarty z pomidorkami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

lidiaizabela 14 listopada 2011 talent kulinarny może jest ,ale nasz język strasznie skaleczony

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

granita 13 lutego 2010 Dziekuje bardzo serdecznie Irma.Pozdrawiam serdecznie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 11 lutego 2010 Granita masz wielkie umiejętności i talent kulinarny - gratuluje i czekam na następne przepisy. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

granita 11 lutego 2010 Irma- przepisy sa wszedzie dookola mnie, np w tv (foodnetwork, poranne programy typu jak nasze polskie pytanie na sniadanie) gazety, magazyny, ksiazki kucharskie. Zawsze podlapuje "szkielet" przepisu i potem przerabiam pod moj test. Wiekszosc obecnych przepisow gosci na moim stole prawie nonstop (np spagetti, muffiny, tosty, pannacotta, salatki itp) Debiutem byla zupa z awokado, tarta no i wlasnie ananaski, ktore przyszly mi do glowy w trakcie robienia tarty. Pozdrawiam cieplutko

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 10 lutego 2010 Skąd Ty bierzesz takie świetne przepisy? Bardzo fajny kolejny przepis, tylko kiedy ja to wszystko wypróbuje? Oczywiście dodaje do ulubionych. Pozdrawiam..

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń